keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Matkaan lähden, mulla menolippu on

Noin puolentoista viikon päässä häämöttäisi meidän laivareissu, ja olenkin viime päivinä yrittänyt varautua matkaan mahdollisimman hyvin näin etukäteen, jotta matkalla voisimme rentoutua. Lapsen kanssa matkustaminen ei ole aivan niin yksinkertaista ja huoletonta, kuin vain aikuisten kesken, mutta uskon, että hyvällä suunnittelulla ja etukäteisvalmistelulla asiat rullaavat. Niinpä olen miettinyt pääni puhki pohtiessani kaikkea mahdollista matkaan liittyvää, aina ruokailuista ja matkarattaista pakattaviin tavaroihin sekä pienen miehen matkaviihdykkeisiin.

Etsin vielä pari päivää sitten vimmatusti reissuun sopivia matkarattaita, sillä edelliset matkiksemme hajosivan jokin aika sitten. Rattaat olivat pikkuveljeni vanhat, joten niille oli kertynyt ikää jo muutamia vuosia ja ne olivat olleet kovassa kulutuksessa, joten ihme, että pysyivät ehjinä noinkin pitkään. Koska matkisten hankinta tulevaa risteilyä varten tuli hieman yllätyksenä, oli meidän budjetti kärryjen suhteen vain muutaman kympin verran. Selailin monta päivää tori.fi:n tarjontaa soutaen ja huovaten kriteerilistan suhteen. Lopulta päädyin Babyweltin Moon Kiss -matkarattaisiin niiden näppäryyden vuoksi. (Jaan varmasti reissun jälkeen hieman käyttökokemuksia kyseisistä menopeleistä ja esittelen tarkemmin niiden ominaisuuksia.)

Laivamme starttaa satamasta sunnunta- iltapäivänä, mutta matkaamme junalla Helsinkiin jo edellisenä päivänä ja yövymme setäni luona yhden yön. Koska hankin rattaat käytettynä Helsingin suunnalta, täytyy meidän selvitä tuo junamatka ilman rattaita. En usko sen olevan kovin suuri ongelma, sillä Milo on nukkunut päikkärinsä jo ennen junamatkaa, joten suurin osa matkasta kuluu varmaankin junan leikkipaikassa ja otimme paikat aivan leikkipaikan lähettyviltä. Kotimatkalla meillä onkin taas rattaat käytössä, ja hyvä niin, sillä kotimatka ajoittuukin juuri Milon päikkyajalle.


Suurinta stressiä minulle aiheuttaa tällä hetkellä mitä-pakata-1v7kk-reissulaiselle. Vaikka Milo on perheemme pienin, täytyy hänelle pakata eniten asioita matkaa varten:
  • tabletti viihdykkeeksi (M on asentanut kyseiseen kapistukseen ainakin piirustus ja piano -sovellukset ja Netflixistä tai Youtubesta voi katsoa piirrettyjä tai kuunella musiikkia.)
  • kirja tai pari
  • leluauto
  • evästä (rusinoita, hedelmiä, rinkeleitä, riisipiirakoita ja mitä nyt vaan sattuu keksimään)
  • juomapullo
  • Herra Hakkarais-pastillit
  • hammasharja&-tahna
  • matkarattaat
  • vaippoja
  • vaatteita (housuja, lyhythihaisia bodyja, pari neuletta, sukkahousut, pitkikset, sukat, yökkäri.. mitä vielä?!)
  • uikkarit siltä varalta, että pistäydymme laivan saunaosastolla
  • särkylääkettä siltä varalta, että puhkeavat hampaat vaivaavat
  • unilelu
  • matkasänky (saamme Helsingin päästä lainaan eräältä ystävältäni)
Olen aivan varma, että tuosta listalta puuttuu jotain todella olennaista, mutta MITÄ?! Onneksi Milo ei ole enää niin pieni, että söisi soseita tai joisi korviketta, joten ei tarvitse niillä päätään vaivata. Pienempänä pojan kanssa reissaaminen oli todella stressaavaa kun refluksioireilun ja herkän vatsan vuoksi piti miettiä todella tarkkaan mitä hän voi syödä, mistä saa sopivaa korviketta jne. Nyt ruokailu on suhteellisen iisiä kun otimme laivalta aamupalabuffetit molemmille aamuille sekä _JOULUPÖYTÄ_buffetin paluumatkalle. Sunnuntaina käymme Helsingissä syömässä jossain ennen laivalle lähtöä ja pakkaamme sunnuntai-illalle jotain pientä evästä iltapalaksi. Tukholmasta voimme ostaa jotain helppoa evästä ja käydä syömässä jotain pientä kaiken kiertelyn lomassa. Kotimatkalla meidän täytyy joko käydä syömässä jotain pikaista ennen Helsinki-Jyväskylä -junan starttaamista tai napata jotain evästä junamatkalle. Helppoa kuin heinän teko!

Onneksi sekä junasta, että laivasta löytyvät jonkinmoiset leikkipaikat, joten viihdykkeitä ei tarvitse roudata paljon omasta takaa. Laivalta löytyy pallomeri, jossa tulemme viettämään varmasti suuren osan matkasta ja ihmeteltävää riittää varmasti muutenkin. Ajattelimme myös mahdollisesti piipahtaa laivan saunaosastolla, jossa on pari poreallasta sekä lastenallas, sillä Miltsu pitää saunomisesta hyvin paljon ja on varsinainen vesipeto. Milon viihdykepuoli on siis suhteellisen helppo toteuttaa.

Nyt minun täytyisi vielä suunnitella hieman ohjelmaa Tukholmassa vietettävälle päivälle. Saimme M:n kanssa ajatuksen, josko kiertelisimme hieman Tukholman kirppareita, mutten ole vielä  etsinyt ainuttakaan katsastuksen arvoista kirpputoria. Jos jollain on siis jotain kirppiksiä tiedossa Tukholman keskustan läheisyydestä, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan;) Edellisellä reissullamme kävimme tsekkaamassa muutaman second hand shopin, mutta ne olivat hinnoiltaan melko tyyriitä, joten nyt kaipailisimme joitain edullisia mestoja, joista voi löytää aarteita.

ps.Löysimme uuden kodin meille ja meillä tulee olemaan muutto vuoden vaihteessa, joten tulevaisuudessa tiedossa vuokra-asunnosta kodiksi -projekti, JES.

4 kommenttia:

  1. Mä niin halkeen kateudest tost buffast!! <3___<3 Me mietittiin et jos ens kesänä lähtis laivalle. Ei vaan olla päätetty et lasten kans vai ilman. Toppu kun just on siin ärsyttäväs soseiäs sillon ja matkustelus on sellanen oma lisämauste sillon aina. Et voip olla et tulis lähettyä ihan kahestaan lataa akkuja. :D

    Ja jes, ihanaa -sisustusjuttuja!! En malta odottaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no arvaa ootanko sitä joulupöytää jo ku kuuta nousevaa!!:D
      ja veikkaan et ei olis kahen pienen kans ihan niin rentouttava reissu ja akkujen lataaminen on tuollon varmaan aika houkutteleva vaihtoehto, et lemmenlomalle vaan!;)
      ja joo, mä ostin jo verhokangasta kirpparilta ja oon miettiny pääni puhki et mikä huonekalu menee minnekin ja meillä olis siel kämpäs hirvee maalausurakka edes ja milon isojen poikien sänkyki pitäs maalata ja mitähän vielä, huh huh...

      Poista
    2. Maalaamisesta puheen ollen. Mä kirjotin raskausaikana Topun vauvakirjaan, että maalattiin pinnasänky uusiksi.
      Nyt lisäsin siihen tekstin et " tai ainakin meinattiin." Oli noi suunnitelmat vähän todellisuutta suuremmat kevyen pesänrakennusvietin kourissa. :D Et tsemppiä vaan maalausurakkaan!

      Poista
    3. hahaha, mä oon hoitanu tän homman niin et mun on pakko maalata noi seinät ja sänky:D
      ennem seinien maalausta ei voida muuttaa eikä toi tällä hetkellä possunpinkki sänky kotiudu meille ennen maalausta;)

      Poista