tiistai 23. joulukuuta 2014

Tule joulu kultainen

Tämänkin tekstin voisi aloittaa jo melkein vakioksi muodostuneella jaarituksella; "jopas taas vierähti aikaa edelliskerrasta.." ja bla bla bla, mutta luotan huomiontikykyynne kuitenkin sen verran, että jätän tällä kertaa tuon aivan päivänselvän asian kirjoittamatta ja hyppään suoraan asiaan.. Nimittäin jouluun. Yksi yö jouluun on ja niin edelleen. Huomenna on Miltsun elämän toinen joulu ja minun ja M:n kolmas yhteinen joulu. Millaisissa tunnelmissa ja millaisella kokoonpanolla siis vietämme huomisen?

Viime vuonna vietimme joulun mummin ja pappani luona Virolahdella. Mukana joulun vietossa olivat isovanhempieni lisäksi setäni ja hänen silloinen tyttöystävänsä. Milo ei tuolloin vielä tajunnut hommasta oikein mitään.

Huomenna, heräiltyämme rauhassa, suuntaamme M:n mummille, jonka luona keitämme riisipuuroa ja availemme luultavasti joulun ensimmäisiä lahjoja. Niitä on kuulemma kertynyt sinne muutama kassillinen vaikka luulimme M:n kanssa, että me olemme jo lahjamme saaneet ja Miloa odottaa siellä maksimissaan pari pakettia. Ollaan näköjään oltu kilttejä tänä vuonna, joten joudumme hieman miettimään millä siirrymme M:n mummilta äitini luokse, jonne meidän olisi puolenpäivän maissa tarkoitus siirtyä varsinaiseen joulun viettoon.

Talo, jossa äitini asuu, ja, jossa minäkin olen aikoinani asunut, on yhteisö, joten luvassa on talon yhteiset joulusaunat (miehille ja naisille omansa) sekä talon joulujuhla, joka on ainakin aiempina vuosina koostunut joululauluista, rennosta yhdessäolosta sekä joulupukin vierailusta. Yhteisöohjelman lisäksi meillä on tiedossa jouluruokailu perheemme kesken, johon siis lukeutuu äitini lisäksi nuoremmat sisarukseni sekä tietysti minun, Milon ja M:n muodostama pieni perhe.

Olemme M:n kanssa valmistaneet tänään koko päivän jouluherkkuja ja odotan jo vesi kielellä huomista joulupöytää. Tarjolla on mm. feta-bataattilaatikkoa à la M, lanttu-, porkkana- ja lihaperunasoselaatikoita, M:n ensimmäistä kertaa elämässään tekemää imellettyä perunalaatikkoa, (josta tuli muuten aivan syntisen hyvää,) savusiikaa, savukirjolohta, juustolajitelma, kalkkunarullaa sekä muita perinteisiä jouluherkkuja. Minä väkersin tänään joulupöytään monen ylistämiä vuohenjuusto-viikunatorttuja ja täytyy sanoa, että ylistyksensä ovat kyllä nämä ei-niin-perinteiset-joulutortut ansainneet!

Nyt painun pehkuihin rauhoittumaan joulun viettoon ja unelmoimaan jouluherkuista, mutta vielä sitä ennen haluan toivottaa kaikille oikein tunnelmallista joulun aikaa. Yritän petrata blogin suhteen kunhan olen joulun pyhistä selvinnyt, mutta saa nähdä miten onnistun ennen ensi vuotta kun meillä on vuoden vaihteessa se kauan odotettu muuttokin. Viimeistään uutena vuotena annan kumminkin lupauksen paneutua taas tähän blogimaailmaan aivan uudenlaisen puhdin siivittämänä;)

Rauhallista ja rentouttavaa joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti